Generaties

Pensioenrichtleeftijd 68 jaar

Pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar  

Met ingang van 1 januari 2018 bouwt u pensioen op met een pensioenrichtleeftijd van 68 jaar. Het verhogen van de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar is het gevolg van een wettelijke (fiscale) wijziging per 1 januari 2018, waaraan alle pensioenregelingen in Nederland moeten voldoen. Philips en de vakorganisaties moesten kiezen uit het verlagen van het opbouwpercentage of uit het verhogen van de pensioenrichtleeftijd. Zij hebben voor dit laatste gekozen. Hiermee sluit uw pensioenregeling aan bij de belastingregels van de overheid.

Heeft u in het verleden pensioen bij ons opgebouwd, maar werkt u nu niet meer bij Philips/Signify?
Dan heeft u bij uw uitdiensttreding een zogenoemde ‘premievrije polis’ ontvangen. Hierop ziet u welk pensioen u van ons krijgt en wat de pensioenrichtleeftijd is van dat pensioen. Dit jaar zetten wij uw premievrije pensioen(en) om naar de pensioenrichtleeftijd van 68 jaar.

Wilt u nu al meer weten over de omrekening van uw pensioen? Klik hier.

Totale pensioen naar 68 jaar

Vanaf 1 januari 2019 geldt voor uw (totale) pensioen een standaard pensioenrichtleeftijd van 68 jaar. Alle pensioenen die zijn opgebouwd vóór 1 januari 2018 zijn omgerekend naar één pensioenleeftijd. Daarbij is geen waarde verloren gegaan. Het betekent dat uw totale pensioen ingaat op het moment dat u 68 jaar wordt.

Heeft u nog geen pensioenleeftijd gekozen? U kunt er nog steeds voor kiezen om met pensioen te gaan op uw oorspronkelijke pensioenrichtleeftijd of op een andere voor u gewenste leeftijd.

Heeft u uw pensioenleeftijd al gekozen? U kunt deze niet meer veranderen.

Waarom stijgt de pensioenrichtleeftijd?

Voor de opbouw van pensioen via de werkgever gelden bepaalde belastingregels. Deze ‘fiscale grenzen’ worden door de overheid opgelegd en worden per 1 januari 2018 aangepast. Lees meer

Wat betekent dit voor u?

De pensioenrichtleeftijd verschuift naar 68 jaar. Lees meer

Flexibele mogelijkheden blijven

Het flex pensioen kent ruime flexibele mogelijkheden. Daarmee kunt u uw pensioensituatie afstemmen op uw persoonlijke wensen. Al deze mogelijkheden blijven bestaan. Lees meer

Gecontroleerd op: 25-03-2019

MijnPPF: regel uw pensioen

Bekijk uw pensioenoverzichten en persoonlijke gegevens of bereken uw pensioen in de Pensioenplanner. 

Naar MijnPPF 

Vragen en antwoorden

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de pensioenrichtleeftijd 68 jaar.

Bekijk vragen 

Eerder met pensioen-rekenvoorbeeld

Bekijk wat de financiële gevolgen zijn wanneer u eerder dan 68 jaar met pensioen zou gaan.

Bekijk voorbeelden