Video's

Gecontroleerd op:

Handige video's

Hieronder ziet u een overzicht van video's van Philips Pensioenfonds.

Video april 2024 - "Wat betekent de keuze voor de solidaire premieregeling?"
Het doel van de nieuwe solidaire premieregeling is een persoonlijk pensioen, met bescherming tegen financiële tegenvallers. Binnen de nieuwe pensioenregeling zijn er nieuwe elementen, maar niet alles gaat veranderen. Wat blijft hetzelfde? En wat wordt er anders? Actuaris Pieter Vromen legt het uit in deze video.

Video december 2023 - “Gaat mijn pensioen straks maandelijks meebewegen?"
Nee, uw pensioen gaat niet iedere maand veranderen. Uw pensioen wordt 1 maal per jaar aangepast. Wat wel iedere maand gaat meebewegen is uw persoonlijke pensioenpot. In deze video legt Directeur Beleggingen Anita Joosten uit hoe dit werkt.

Video november 2023 - “Kan mijn pensioenpot leegraken?”
Een veelgestelde vraag van onze deelnemers. Daarover kunnen we duidelijk zijn: nee, u krijgt nog steeds pensioen zolang u leeft en hoeft zich geen zorgen te maken dat er geen geld meer is voor uw pensioen. Mike Pernot, Directeur Pensioenen, geeft in deze video meer uitleg over hoe dit werkt.

Flitswebinar - Indexatiebesluit 2023 Pensioenontvangers
Dit is de opname van het flitswebinar "Indexatiebesluit 2023" op woensdag 19 april. Tijdens het flitswebinar vertelde Jasper Kemme (Algemeen Directeur) in het kort over de afwegingen die zijn gemaakt over de pensioenverhoging per 1 april 2023. Daarna konden deelnemers vragen stellen aan Jasper Kemme en Mike Pernot (Directeur Pensioenen). De antwoorden op de vragen die zijn gesteld worden begin mei gepubliceerd. 

Flitswebinar - Indexatiebesluit 2023 Pensioenopbouwers
Dit is de opname van het flitswebinar "Indexatiebesluit 2023" op woensdag 19 april. Tijdens het flitswebinar vertelde Jasper Kemme (Algemeen Directeur) in het kort over de afwegingen die zijn gemaakt over de pensioenverhoging per 1 april 2023. Daarna konden deelnemers vragen stellen aan Jasper Kemme en Mike Pernot (Directeur Pensioenen). De antwoorden op de vragen die zijn gesteld worden begin mei gepubliceerd. 

Nieuwe regels voor pensioen (voor deelnemers die nog niet met pensioen zijn)

Op 21 november 2022 praatte onze Directeur Pensioenen - Mike Pernot - onze deelnemers die nog niet met pensioen zijn bij over de nieuwe wettelijke regels voor pensioen. Waarom nieuwe regels? Wat blijft bestaan en wat wordt anders? En wat betekent het voor u?

Hiernaast kunt u de opname van het webinar terugkijken. Het is niet meer mogelijk om een vraag te stellen. Tijdens het flitswebinar zijn veel vragen gesteld, die wij voor u verzameld hebben.

Naar vragen en antwoorden

Nieuwe regels voor pensioen (voor deelnemers die pensioen ontvangen)

Op 22 november 2022 praatte onze Directeur Pensioenen - Mike Pernot - onze deelnemers die pensioen ontvangen bij over de nieuwe wettelijke regels voor pensioen. Waarom nieuwe regels? Wat blijft bestaan en wat wordt anders? En wat betekent het voor u?

Hiernaast kunt u de opname van het webinar terugkijken. Het is niet meer mogelijk om een vraag te stellen. Tijdens het flitswebinar zijn veel vragen gesteld, die wij voor u verzameld hebben.

Naar vragen en antwoorden

Animatie: Hoe werkt pensioenopbouw?

Wat is pensioen en hoe werkt pensioenopbouw in Nederland en bij Philips Pensioenfonds? Bekijk de mini-learning om hier meer over te weten te komen!

Maak in 2 minuten kennis met de Anw-hiaatverzekering

Bent u net in dienst, bent u kortgeleden gaan samenwonen of getrouwd of verwacht u een kind? Dan kunt u kiezen voor de Anw-hiaatverzekering. Hiermee zorgt u ervoor dat u uw partner financieel beter achterlaat na uw overlijden. Bekijk de video om te weten of deze verzekering past bij uw situatie. 

Animatie 'Wanneer wilt u met pensioen?'

Animatie 'Philips Pensioenfonds en maatschappelijk verantwoord beleggen'

Flitswebinar Maatschappelijk verantwoord beleggen

Op 15 september 2022 vertelde Anita Joosten (Directeur Beleggingen) over de manier waarop wij uw pensioengeld maatschappelijk verantwoord beleggen en hoe het Fonds in de aandelenportefeuille rekening houdt met duurzame ontwikkelingsdoelen.

Hiernaast kunt u de opname van het webinar terugkijken. Het is niet meer mogelijk om een vraag te stellen.

Webinar: in dialoog met Philips Pensioenfonds - 9 juni 2020

Webinar: in dialoog met Philips Pensioenfonds - 12 juni 2019

Webinar: in dialoog met Philips Pensioenfonds - 24 mei 2018