Pensioenbetaling

Gecontroleerd op: 8 mei 2023

Hoe werkt het precies?

Informatie over de betaling van uw pensioen

Als u met pensioen gaat ontvangt u pensioen van Philips Pensioenfonds. Maar hoe werkt dat precies? Hier leest u meer over uw pensioen en de betaling ervan. Ook geven wij informatie over hoe u geïnformeerd wordt over uw pensioen.

Zelf uw rekeningnummer wijzigen

Wijzigt uw rekeningnummer? Dan kunt u uw wijziging doorgeven via MijnPPF als u inlogt met DigiD of met een Europees erkend inlogmiddel.

MijnPPF

Informatie

Als u pensioen ontvangt van Philips Pensioenfonds wordt u op verschillende manieren geïnformeerd. Hier leest u alles over de pensioenspecificatie, het pensioenoverzicht en de jaaropgave.

Meer over informatie over uw pensioen

Wijziging/beëindiging betaling

Een lopende pensioenbetaling kan om verschillende redenen wijzigen of beëindigd worden. Welke redenen dat zijn?

Meer over wijziging/beëindiging betaling

Inhoudingen

U heeft tijdens uw werkzame leven jarenlang pensioen opgebouwd. Het totale bedrag dat u ontvangt is uw bruto pensioen. Daarover moet u nog belasting betalen. Wat moet u nog meer betalen? En nog belangrijker: hoeveel houdt u netto per maand over?

Meer over inhoudingen

Veelgestelde vragen

Wilt u nog meer weten?

  • Uw pensioen wordt vooruit betaald op de eerste werkdag van de maand. Een overzicht van betaaldata vindt u op onze website en wordt steeds bekendgemaakt in ons magazine Generaties. Het moment van bijschrijving kan liggen tussen 's morgens en 's avonds, het exacte tijdstip is door ons niet aan te geven. Philips Pensioenfonds biedt de betalingsopdracht aan bij de bank en het tijdstip van bijschrijving is volledig afhankelijk van de ontvangende bank.

  • Op officiële feestdagen binnen de Europese Unie geldt bij banken een aangepaste dienstverlening voor het betalingsverkeer. Omdat 1 mei voor veel landen in de Europese Unie een officiële feestdag is, geldt ook op die dag een aangepaste dienstverlening. Op deze dag worden betalingsopdrachten niet verwerkt. 

  • Uw pensioen wordt vooruitbetaald op de eerste werkdag van de maand. Een overzicht van betaaldata vindt u op onze website en wordt steeds bekendgemaakt in ons magazine Generaties. Sommige banken verwerken ook betalingsverkeer van en naar dezelfde bank in weekenden en op officiële feestdagen. Voor zakelijk betalingsverkeer door uitkerende instanties, zoals Philips Pensioenfonds, is dit echter niet mogelijk en vindt dus geen verwerking van betalingen plaats op deze dagen. De verwerking van deze betalingen vindt pas plaats op de eerstvolgende werkdag.

Gerelateerde informatie

Is onderstaande informatie voor u misschien ook interessant?

Indexatiebeleid

Wij proberen uw pensioen elk jaar te verhogen met de prijsinflatie. Dit heet ‘indexatie’. Wilt u hier meer over weten?

Ga naar indexatiebeleid

Veranderingen

Er kan natuurlijk het een en ander veranderen in uw leven. Wilt u weten wat u dan moet weten en wat u kunt of moet doen?

Ga naar veranderingen