Crisisplan

Gecontroleerd op:

Alle pensioenfondsen in Nederland zijn verplicht een crisisplan op te stellen. In het crisisplan van Philips Pensioenfonds staat beschreven wat het Algemeen Bestuur gaat doen als het Fonds in een crisissituatie terechtkomt of dreigt te komen. Tot de maatregelen die in een crisissituatie kunnen worden genomen behoren het niet of beperkt verhogen van uw pensioen en zelfs het verlagen van uw pensioen.

In het crisisplan is beschreven bij welke dekkingsgraden er doorgaans wel of geen sprake zal zijn van (gedeeltelijke) verhoging of verlaging van uw pensioen. Als gevolg van wettelijke en beleidsmatige ontwikkelingen is hierin verandering gekomen. Meer informatie hierover vindt u hier. Een samenvatting van het crisisplan vindt u hiernaast.

Crisisplan samenvatting

Bijlage Grootte
1 juli 2023

Het crisisplan beschrijft wat het Algemeen Bestuur van Philips Pensioenfonds gaat doen als het Fonds in een crisissituatie terechtkomt of dreigt te komen.

438.91 kB

Gerelateerde informatie

Is onderstaande informatie voor u misschien ook interessant?

Indexatiebeleid

Wij proberen uw pensioen elk jaar te verhogen. Dit heet ‘indexatie’. Maar indexatie is geen vanzelfsprekendheid. Wilt u meer weten over ons indexatiebeleid?

Ga naar indexatiebeleid

Financiële positie

Meer over de financiële gezondheid van Philips Pensioenfonds.

Meer over financiële positie