Nieuws

Zorg goed voor elkaar

4 november 2019

U wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken, maar stelt u zich eens voor dat u komt te overlijden… weet u hoe uw partner en kinderen financieel achterblijven? Binnen het flex pensioen is ook voor uw partner een en ander geregeld. Maar u moet daar wel zelf wat voor doen!

Nabestaandenpensioen voor uw partner

Bij Philips Pensioenfonds is niet alleen uw oudedagvoorziening goed geregeld. Ook is er een voorziening om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden na uw overlijden financieel goed achterblijven: het nabestaandenpensioen.

Ongehuwd samenwonend? Partner aanmelden!

Alleen als uw partner bij het Pensioenfonds is aangemeld, heeft hij/zij recht op een nabestaandenpensioen. Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap met uw partner heeft, dan ontvangt Philips Pensioenfonds de gegevens van uw partner automatisch via de gemeente. Woont u ongehuwd samen, dan moet u zelf uw partner bij het Fonds aanmelden. Heeft u dit nog niet gedaan? Doe dit dan meteen door het formulier 'Partnerregistratie' in te vullen en naar ons te sturen. Het formulier vindt u naast dit bericht, bij de Downloads of in MijnPPF.

Wezenpensioen voor uw kinderen

Heeft u kinderen die jonger zijn dan 21 jaar? Dan krijgen zij na uw overlijden een wezenpensioen van Philips Pensioenfonds. Uw kinderen hoeft u niet aan te melden. Op uw Pensioenoverzicht ziet u op welk bedrag uw kinderen recht hebben.

Wat als uw partner geen Anw-uitkering krijgt van de overheid?

Niet alleen Philips Pensioenfonds zorgt voor een inkomen voor uw partner na overlijden. Er is ook een overheidsregeling: de overheid keert een zogenoemde Anw-uitkering uit (een bedrag van ongeveer 800 euro netto per maand) als uw partner aan de voorwaarden voldoet. Die voorwaarden zijn best streng, waardoor veel nabestaanden geen recht hebben op een Anw-uitkering. We noemen dat een Anw-hiaat. Dit tekort kan opgevangen worden door de Anw-hiaatverzekering van Philips Pensioenfonds. Maar let op! U kunt deze verzekering alleen afsluiten op bepaalde momenten. En dat zijn momenten waarbij u misschien niet als vanzelfsprekend stilstaat bij uw overlijden: bij indiensttreding, bij het aangaan van een relatie of als u een kind krijgt. Lees meer over de Awn-hiaatverzekering.

Ga naar info over pensioen voor partner en kind
Bijlage Grootte

Formulier partnerregistratie

31 januari 2020

Woont u ongehuwd samen? Geef dan de gegevens van uw partner aan ons door.

257.5 kB