Informatiepakket

Gecontroleerd op: 14 november 2022

Informatiepakket

Lees de informatie over uw pensioeninkomen

Zes maanden voor de datum van pensionering ontvangt u een brief met informatie over het aanvragen van uw pensioen. In deze brief leest u hoe u keuzes kunt maken in de Pensioenplanner op MijnPPF. U maakt uw keuzes definitief door de uitdraai van uw keuzes in de Pensioenplanner te printen en te ondertekenen. Bij de brief vindt u ook een aantal formulieren. Deze formulieren stuurt u samen met de uitdraai aan ons terug. Daarna kunnen wij uw pensioen toekennen en ontvangt u uw eerste pensioenbetaling.

Wat gebeurt er voordat u voor het eerst pensioen krijgt?

Voordat uw pensioen daadwerkelijk uitgekeerd wordt, doorloopt u een aantal stappen. Hier leest u welke vijf stappen dat zijn:

 1. U maakt uw eigen keuzes
  U kunt verschillende keuzes maken die van invloed zijn op de hoogte van uw pensioen. U kunt dat zelf doen via de Pensioenplanner op MijnPPF.
 2. Philips Pensioenfonds berekent uw pensioen
  Vul de formulieren die in het Informatiepakket ‘Met pensioen’ zitten in en stuur ze naar ons op. Als wij de formulieren hebben ontvangen, berekenen we de hoogte van uw pensioen.
 3. U ontvangt een actueel pensioenoverzicht
  Uiterlijk één maand vóór uw pensioendatum ontvangt u een actueel ‘Overzicht pensioeninkomen’. De door u gemaakte keuzes zijn hierin verwerkt.
 4. U ontvangt uw pensioenspecificatie
  Vlak voor uw eerste pensioenbetaling ontvangt u een pensioenspecificatie. De specificatie kunt u vergelijken met uw salarisstrook. Hierop staat:
  - wat uw bruto pensioen is;
  - wat er op uw bruto pensioen wordt ingehouden;
  - wat u netto ontvangt.
 5. U ontvangt uw eerste pensioenbetaling
  Uw pensioen betalen wij vooruit op de eerste werkdag van de maand. Het moment waarop uw pensioen wordt bijgeschreven op uw rekening verschilt per bank. Bekijk hier de betaaldata. Of kijk in ons magazine Generaties.

Wat wordt er ingehouden op uw pensioen?

U krijgt tot aan uw pensioendatum alleen informatie over de hoogte van uw bruto pensioen. Vanaf de pensioendatum ontvangt u uw netto pensioen. Dit betekent dat Philips Pensioenfonds een aantal bedragen inhoudt op uw pensioen. Bekijk de inhoudingen.

 

Meer informatie over de betaling van uw pensioen

Uw pensioen betalen wij vooruit op de eerste werkdag van de maand. Het moment waarop uw pensioen wordt bijgeschreven op uw rekening verschilt per bank. Bekijk hier de betaaldata. Of kijk in ons magazine Generaties.

Pensioenspecificatie 

Bij uw pensioen ontvangt u iedere maand een specificatie in MijnPPF. U ontvangt alleen een specificatie notificatie als uw netto pensioen afwijkt van de vorige maand. Dit gebeurt als het pensioen meer dan € 0,01 hoger of lager is.

Vakantiegeld

U krijgt als gepensioneerde geen aparte vakantie-uitkering. Uw vakantiegeld is inbegrepen in uw maandelijkse pensioeninkomen.

 

Hoe houdt uw pensioen zijn waarde?

Philips Pensioenfonds probeert uw pensioen ieder jaar te verhogen. Lees meer over ons Indexatiebeleid.

Gerelateerde informatie

Is onderstaande informatie voor u misschien ook interessant?

Grafische afbeelding bij overbruggingspensioen

Overbruggingspensioen

Gaat u voor uw AOW-leeftijd met pensioen? Dan kan het flex pensioen ook voor een overbruggingspensioen zorgen.

Ga naar overbruggingspensioen
Hoog-laagregeling

Hoog-laagregeling

Kiest u voor de hoog-laagregeling, dan heeft u eerst meer en later minder pensioeninkomen. Met de hoog-laagregeling heeft u zelf invloed op de hoogte van uw pensioen in een bepaalde periode.

Ga naar hoog-laagregeling