Nieuwe relatie

Gecontroleerd op:

Nieuwe relatie

U gaat samenwonen, trouwen of gaat een geregistreerd partnerschap aan

Gaat u samenwonen? Denk er dan aan om uw partner te registreren bij Philips Pensioenfonds. Als u niet in Nederland woont en u gaat trouwen of u gaat een geregistreerd partnerschap aan, dan moet u ook uw partner registreren. Dit kan met het formulier 'Partnerregistratie - aanmelden partner'. Als u ongehuwd samenwoont, is het belangrijk dat u ook een bewijsstuk meestuurt waaruit blijkt dat u op hetzelfde adres woont. Bent u in het buitenland gehuwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Stuur dan een akte daarvan mee als bewijsstuk.  

Bouwt u pensioen op bij Philips Pensioenfonds? Dan kunt u bij het aangaan van een nieuwe relatie ook de 'Anw-hiaatverzekering' afsluiten. Meer informatie leest u op de pagina Anw-hiaatverzekering.

Let op: U kunt alleen uw partner aanmelden zolang u nog geen ouderdomspensioen van Philips Pensioenfonds ontvangt.

Actiepunt

Bijlage Grootte
18 juli 2023

Samenwoners opgelet! Het is van belang dat u uw partner bij ons aanmeldt. Alleen dan betalen wij bij uw overlijden een nabestaandenpensioen.

199.49 kB

Actiepunt

Bijlage Grootte
12 juli 2023

Wilt u een Anw-hiaatverzekering afsluiten? Vul dan binnen drie maanden na het aangaan van uw relatie het formulier ‘Anw-hiaatverzekering’ in.

194.66 kB

Gerelateerde informatie

Is onderstaande informatie voor u misschien ook interessant?

Indexatiebeleid

Wij proberen uw pensioen elk jaar te verhogen met de loon- of prijsinflatie. Dit heet ‘indexatie’. Wilt u hier meer over weten?

Ga naar indexatiebeleid
Financiele positie

Financiële positie

De financiële positie van Philips Pensioenfonds wordt onder andere beoordeeld aan de hand van de dekkingsgraad.

Ga naar financiële positie