Nieuwe regels voor pensioen

Overheid lanceert website over nieuwe pensioenregels: Pensioenduidelijkheid.nl

5 september 2023

Overheid lanceert website over nieuwe pensioenregels: Pensioenduidelijkheid.nl

Sinds 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen. Om meer uitleg te geven over de nieuwe pensioenregels is de overheid een campagne en een online platform gestart: pensioenduidelijkheid.nl. Het duurt nog even voordat u persoonlijk merkt wat de gevolgen van de nieuwe pensioenregels zijn. Deelnemers van Philips Pensioenfonds gaan naar verwachting in 2026 over naar een nieuwe pensioenregeling.

Uw nieuwe pensioen

Pagina met informatie, vragen en antwoorden over de nieuwe pensioenregels.

Meer over uw nieuwe pensioen

Pensioenduidelijkheid.nl
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de website pensioenduidelijkheid.nl gelanceerd. U heeft hier mogelijk op TV, radio en online al iets over gezien of gehoord. Op deze website legt de overheid uit waarom de wettelijke pensioenregels zijn aangepast en wat de nieuwe regels voor pensioen inhouden.


Op dit moment verandert niets aan uw pensioen of de pensioenregeling
Alle pensioenuitvoerders in Nederland hebben tot 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe, wettelijke pensioenregels. Deelnemers van Philips Pensioenfonds gaan naar verwachting in 2026 over naar een nieuwe pensioenregeling. Tot die tijd blijft u pensioen opbouwen of pensioen ontvangen vanuit de huidige pensioenregeling. Er moeten namelijk nog wat stappen gezet worden voordat de nieuwe pensioenregeling er is. Uw werkgever en de vakbonden zijn als eerste aan zet om de nieuwe regels te vertalen naar een nieuwe pensioenregeling. 


Wij houden u op de hoogte
Zodra duidelijk is wanneer uw pensioen wordt aangepast en wat die verandering voor u betekent, krijgt u vanzelfsprekend bericht van ons. Wij houden u op www.philipspensioenfonds.nl/nieuwepensioenregels ook graag zelf op de hoogte van de aankomende veranderingen. U leest hier onder andere veelgestelde vragen en wij leggen u in video‚Äôs uit wat u kunt verwachten.

 

Gerelateerde informatie

Is onderstaande informatie voor u misschien ook interessant?

Pensioen duidelijkheid 

Een online platform van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met informatie over wat de nieuwe regels voor pensioen inhouden. 

Naar pensioenduidelijkheid.nl

Mijn Pensioen Overzicht

Op deze website krijgt u inzicht in het totale pensioen dat u heeft opgebouwd, bij Philips Pensioenfonds en eventueel bij andere werkgevers. 

Naar Mijn Pensioenoverzicht.nl