Blog

Column 'Overlijdt u? Wij ontzorgen uw partner!' - Gener@ties juli 2021

22 juli 2021

Deze column is geschreven voor deelnemers die een pensioen ontvangen van Philips Pensioenfonds.

Hopelijk geniet u samen met uw partner nog lang van het pensioen dat u van Philips Pensioenfonds ontvangt. Maar toch is het goed om af en toe stil te staan hoe het ook alweer geregeld is voor uw partner mocht u komen te overlijden.

Uit onderzoek is gebleken dat u het belangrijk vindt dat het Pensioenfonds uw partner ontzorgt bij de aanvraag en uitbetaling van het nabestaandenpensioen wanneer u overlijdt. Gelukkig heeft 87% van u er vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk door ons gebeurd. Ook gaf u aan dat u het belangrijk vindt dat uw partner, na uw overlijden, zelf kan aangeven of informatie van het Pensioenfonds per post of digitaal toegestuurd moet worden. Ik kan mij voorstellen dat u wilt weten hoe dit verloopt na uw overlijden. Ik vertel u hier graag meer over.

Hoogte nabestaandenpensioen? Check MijnPPF!

85% van u wist hoe uw inkomen eruit zou gaan zien toen u met pensioen ging. Waarschijnlijk heeft u toen uitvoerig gekeken naar de keuzes die u kon maken en de invloed van uw keuzes op de hoogte van uw pensioen. Destijds heeft u samen met uw partner een besluit moeten nemen over de hoogte van het nabestaandenpensioen. Als u alweer enige jaren geniet van uw pensioen kan ik mij voorstellen dat u deze informatie niet meer paraat heeft. Het nabestaandenpensioen keren wij uit aan uw partner als u overlijdt en zolang uw partner leeft. De hoogte van het nabestaandenpensioen kunt u altijd terugvinden in uw persoonlijke pensioenomgeving MijnPPF.

Communicatievoorkeur: post of digitaal?

Uit recent onderzoek is gebleken dat 90% van u weet waar u uw persoonlijke pensioeninformatie kunt vinden. Dat is mooi. Een groot gedeelte van u maakt ook geregeld gebruik van MijnPPF waar u al uw pensioenpost kunt vinden en waar u zelf uw communicatievoorkeuren kunt doorgeven.

Als u overlijdt dan gelden uw communicatievoorkeuren niet direct voor uw achtergebleven partner. Wij vragen uw partner zelf naar zijn of haar eigen voorkeur. Dus ontvangt u uw pensioenpost nu digitaal? Dan betekent dit niet dat uw partner onze pensioenpost na uw overlijden ook digitaal blijft ontvangen. Deze keuze leggen wij opnieuw aan uw partner voor. Wel zo prettig voor u om te weten.

Door u meer inzicht te geven in hoe deze processen bij ons verlopen hoop ik uw eventuele zorgen weg te nemen. Daarnaast hoop ik uiteraard dat u samen met uw partner nog heel lang mag genieten van uw pensioen.

Jasper Kemme

Algemeen Directeur