Contact

Wijzigingen doorgeven?

Gaat u verhuizen, wijzigt uw bankrekeningnummer of wilt u een andere wijziging doorgeven? Bekijk eerst de antwoorden op veelgestelde vragen.

Vragen en antwoorden

 

Postbus 716
3700 AS Zeist

030 - 277 56 40

U bereikt onze Klantenservice op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur.

Conference Center High Tech Campus

High Tech Campus 1
5656 AE EINDHOVEN

Noordweg Noord 150
3704 JG ZEIST

Vanwege de corona-maatregelen is het op dit moment niet mogelijk om een persoonlijk gesprek op locatie te plannen. Uiteraard helpen wij u graag telefonisch, per e-mail of via het contactformulier. Neem contact op met de Klantenservice.

Stuur ons een bericht

Contactformulier

We zijn het formulier aan het versturen, even geduld alstublieft

Hartelijk dank voor uw bericht.

U heeft het contactformulier op onze website ingevuld. Wij hebben uw vraag of verzoek goed ontvangen. U ontvangt binnen één tot tien werkdagen een reactie van ons. Hieronder vindt u, om te printen of te bewaren, een overzicht van de door u ingevulde gegevens.

Aanhef *

Dhr.

Voorletters *

G.

Achternaam *

Blankestijn.

Geboortedatum

18-12-12

Uw e-mailadres

emailemail.com

Telefoonnummer

0612345678

Klantnummer

-

Onderwerp *

Berichtonderwerp

Bericht *

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas varius tortor nibh, sit amet tempor nibh finibus et. Aenean eu enim justo. Vestibulum aliquam hendrerit molestie. Mauris malesuada nisi sit amet augue accumsan tincidunt. Maecenas tincidunt, velit ac porttitor pulvinar.

Print

Waar kunt uw terecht?

Overige informatie over Philips Pensioenfonds

 • Waar kunt u terecht met uw klachten?

  Waar kunt u terecht met uw klachten?
  Als u een klacht heeft over de uitvoering van het pensioenreglement door Philips Pensioenfonds, dan kunt u dit melden aan de Algemeen Directeur. U moet uw klacht schriftelijk indienen. Uw klacht wordt dan behandeld binnen het Uitvoerend Bestuur, aangevuld met de Juridisch adviseur van Philips Pensioenfonds.

  U kunt uw klacht sturen naar het volgende adres:
  De heer J. Kemme, Algemeen Directeur
  p/a Philips Pensioenfonds
  Postbus 80031
  5600 JZ Eindhoven

  In uw brief beschrijft u zo duidelijk mogelijk uw klacht. Tevens voorziet u de brief van een datum, uw naam en uw adres. Wilt u de brief tot slot ondertekenen of laten ondertekenen als u iemand anders heeft gemachtigd om de klacht namens u te behandelen?

  Behandeling van uw klacht
  Na ontvangst wordt uw klacht volgens de volgende stappen behandeld:

  • U ontvangt binnen tien werkdagen na ontvangst van uw klacht een bevestigingsbrief. In deze brief leest u wanneer de klacht door het Uitvoerend Bestuur wordt behandeld.
  • Binnen zes weken na ontvangst van uw klacht wordt u op de hoogte gesteld van het gemotiveerde besluit van het Uitvoerend Bestuur.

  U kunt de volledige klachtenregeling hier terugvinden.

  Ombudsman Pensioenen
  Wanneer u het niet eens bent met een beslissing van het Uitvoerend Bestuur, dan is er een landelijke instantie die klachten over de uitvoering van een pensioenreglement behandelt: de Ombudsman Pensioenen. Deze neemt uw klacht pas in behandeling indien deze eerst behandeld is door Philips Pensioenfonds. De ombudsman bekijkt de klacht grondig en zal op basis daarvan een advies uitbrengen over de vraag of uw klacht gegrond is. Wanneer u het inhoudelijk niet eens bent met de pensioenregeling kunt u niet bij de Ombudsman Pensioenen terecht.

  Het adres van de Ombudsman Pensioenen is:
  Ombudsman Pensioenen
  T.a.v. Henriëtte de Lange
  Postbus 93560
  2509 AN Den Haag
  Telefoon: 070 – 3 499 620

 • Heeft u vragen als journalist?

  Heeft u als journalist vragen aan Philips Pensioenfonds? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Bestuursbureau van Philips Pensioenfonds. U bereikt hen via e-mail of via telefoon: 

  E-mailadres

  algemeenbestuur.ppf@philips.com

  Telefoon

  040 - 273 05 69

 • Hoe bereikt u het Bestuursbureau?

  Heeft u een afspraak op het Bestuursbureau van Philips Pensioenfonds? U vindt ons op het volgende adres:

  Bestuursbureau Philips Pensioenfonds
  High Tech Campus - Gebouw 5
  Postbus 80031
  5600 JZ Eindhoven

   

Vragen en antwoorden

Wijzigingen in uw persoonlijke situatie

 • Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

  Wanneer uw rekeningnummer wijzigt, willen we dat graag weten. U kunt uw bankrekeningnummer wijzigen via het formulier 'Opgave bankrekening'. U kunt de wijziging ook doorgeven op de profielpagina in MijnPPF.

 • Ik ga verhuizen. Moet ik dit doorgeven?

  Als u in Nederland woont en u heeft de verhuizing bij uw gemeente doorgegeven dan krijgen wij hiervan automatisch bericht via de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP). U hoeft dit dus niet apart aan ons door te geven. Woont u in het buitenland of gaat u naar het buitenland verhuizen? Dan moet u dit wel aan ons doorgeven. Dat kunt u doen via uw profiel in MijnPPF.

 • Ik wil mijn postadres wijzigen. Hoe doe ik dat?

  Philips pensioenfonds stuurt in principe alle post naar uw woonadres. U kunt ervoor kiezen om een ander postadres op te geven. Bijvoorbeeld als u in het buitenland woont en uw post in Nederland wilt ontvangen of als u uw post bij familie wilt laten bezorgen. Wijzigt uw postadres? Dan moet u de wijziging zelf aan ons doorgeven. Alleen wijzigingen in uw woonadres binnen Nederland worden automatisch aan ons doorgegeven door de gemeente.

  Bouwt u pensioen op, ontvangt u pensioen of heeft u pensioen opgebouwd bij Philips of Signify? Dan kunt u zelf gemakkelijk uw postadres wijzigen in uw persoonlijke gegevens op de pagina ‘Mijn profiel’ in MijnPPF. Binnen 5 werkdagen wordt uw wijziging verwerkt.

  Wilt u het postadres voor iemand anders wijzigen? Dan vragen wij een machtiging of een kopie van een beschikking (gerechtelijke uitspraak) en een kopie van de identiteitsbewijzen. ​Stuur uw verzoek en deze gegevens naar ons e-mailadres info@philipspensioenfonds.nl. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

  Bent u een erfgenaam van een overleden deelnemer en wilt u het postadres wijzigen? Neemt u dan contact op met onze Klantenservice.

 • Welke wijzigingen moet ik doorgeven als ik in het buitenland woon?

  Als u in het buitenland woont of naar het buitenland gaat verhuizen, moet u de volgende zaken aan ons doorgeven:

  • U gaat verhuizen, geef uw nieuwe adres door via MijnPPF
  • U gaat een relatie aan of uw relatie eindigt
  • Uw bankgegevens wijzigen
  • Uw partner overlijdt
  • Komt u zelf te overlijden dan moeten uw nabestaanden dit schriftelijk aan ons doorgeven.

   

 • Ik ontvang nu een ouderdomspensioen. Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

  Had u bij pensionering een partner en heeft u gekozen voor een ouderdoms- en nabestaandenpensioen? Dan heeft de partner die u op dat moment had vanaf uw overlijden recht op dat nabestaandenpensioen. Heeft u alleen voor een ouderdomspensioen gekozen? Dan is er geen pensioen voor uw partner. Heeft u kinderen die nog geen 21 jaar zijn? Dan hebben zij altijd recht op wezenpensioen.

 • Ik ontvang nu een arbeidsongeschiktheidspensioen. Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

  Omdat u nog pensioen opbouwt als u arbeidsongeschikt bent heeft uw partner na uw overlijden recht op nabestaandenpensioen. Uw partner moet dan wel zijn aangemeld bij Philips Pensioenfonds. De hoogte van het nabestaandenpensioen is erop gebaseerd dat u tot aan uw pensioendatum aan de pensioenregeling zou deelnemen.

 • Mijn partner is overleden. Moet ik iets ondernemen?

  Als uw partner aangemeld is bij Philips Pensioenfonds en in Nederland woont, krijgt Philips Pensioenfonds automatisch bericht van de gemeente als uw partner is overleden. U hoeft dit dus niet zelf door te geven aan Philips Pensioenfonds. Als u in het buitenland woont en uw partner overlijdt, moet u het overlijden wel zelf aan ons doorgeven.

 • Ik ben met pensioen en heb een nieuwe partner gekregen. Heeft deze recht op nabestaandenpensioen als ik overlijd?

  Nee, als u komt te overlijden en u heeft een partner gekregen na uw pensionering, dan heeft deze partner geen recht op nabestaandenpensioen van Philips Pensioenfonds

 • Meer laden...

Boven