Videobellen

Gecontroleerd op 25 februari 2021

Zo werkt videobellen


Videobellen is zeer geschikt voor vragen over uw pensioen of de keuzes die u kunt maken als u met pensioen gaat. Het is veilig en persoonlijk. Bij videobellen horen én zien wij elkaar. Het voordeel van videobellen is dat we elkaar informatie kunnen laten zien door het scherm te delen. Videobellen gaat via een beveiligde link, hierdoor is uw privacy beschermd.

De voordelen van videobellen

 • Simpel en veilig via desktop, laptop, tablet of smartphone.
 • Eenvoudig deelnemen door een klik op een link die u van ons krijgt; u hoeft niets te installeren.
 • De medewerker van de Klantenservice kan direct met u meekijken in MijnPPF.
 • Gemakkelijk vanuit huis.


Maak een afspraak voor videobellen


Videobellen stap voor stap

Het maken van een afspraak en het videobellen is heel eenvoudig.

 1. Kies in de reserveringskalender een datum en tijd.
 2. Geef de reden van uw afspraak aan.
 3. U ontvangt een e-mail met een beveiligde link.
 4. Op het tijdstip van de afspraak klikt u op de beveiligde link.
 5. Daarna start het online pensioengesprek met onze Klantenservice.

Vragen over videobellen

Hoe werkt het?

 • Eigenlijk is videobellen precies hetzelfde als een live pensioengesprek bij ons op kantoor, maar dan via video. Er kunnen dezelfde onderwerpen besproken worden als bij een live pensioengesprek. Ook kunt u vragen stellen en kunnen we direct met u meekijken in MijnPPF.

 • Praten over uw persoonlijke situatie wilt u alleen in een veilige omgeving, ook online. Wij vinden uw privacy net zo belangrijk als u. We bieden videobellen dus aan in een beveiligde omgeving. U ontvangt een persoonlijke link waar u een-op-een met onze Klantenservice kunt spreken.

 • Tijdens het online pensioengesprek geven we u via videobellen uitleg over de pensioenregeling, bespreken we de keuzes die u kunt maken als u met pensioen gaat of wat de gevolgen zijn voor uw pensioen bij veranderingen in uw situatie, zoals een echtscheiding of arbeidsongeschiktheid. We geven u informatie over deze onderwerpen, zodat u uw keuzes kunt maken.

 • U ontvangt een e-mail met daarin de persoonlijke link. Open deze link in een moderne, bijgewerkte browser zoals Chrome, Edge of Safari. Dit kan via uw computer, laptop, tablet of smartphone. Het is wel makkelijk als u een groot scherm heeft tijdens het videobellen, dan is de informatie beter te lezen tijdens het scherm delen.