Gener@ties 12

Gener@ties april 2016

Gener@ties april 2016

In gesprek met

In gesprek met... Jan Troost
Hoe vergaat het oud-Philipsmedewerkers na hun pensioen? Gener@ties blikt samen met een oud-medewerker terug op zijn of haar carrière, maar kijkt ook vooruit: hoe ontwikkelt het pensioen zich in de toekomst?

“Mijn pensioen kwam als een verrassing”, zegt de 62-jarige Jan Troost. Jan werkte ruim 25 jaar bij Philips in uiteenlopende managementfuncties. Van groepsleider Lithografie bij Science & Industry in Eindhoven tot general manager van de sales en services-organisaties van Assembléon in China, Hongkong en Taiwan. Zeven jaar geleden nam Jan afscheid bij Philips. Sinds vorige maand ontvangt hij pensioen. “Ik was ervan overtuigd dat ik pas op mijn 65-ste met pensioen ging, maar dat bleek bij 62,5 jaar al te zijn. Dat was een meevaller”, vertelt Jan lachend.
Jan Troost
Sinds 2009 is Jan weliswaar niet meer actief voor Philips, maar het ondernemen, en dan vooral het ondernemen in Azië, blijft Jan boeien en bezighouden. Een blik in zijn huis in het Brabantse Veldhoven toont zijn liefde voor de Aziatische cultuur. Oosterse wandpanelen van fijn houtsnijwerk, Chinese meubels en handgemaakte beelden sieren de woonkamer. Bestuurslid Gustav van Geloven praat met Jan over het leven als gepensioneerde. “Ik importeer nog steeds producten. Niet om groot geld te verdienen, maar omdat ik van China houd.”

Naast de liefde voor China, zit ook de trots op Philips diepgeworteld bij Jan. “Ik vind het een voorrecht dat ik bij Philips heb gewerkt. Een prachtig bedrijf met alle mogelijkheden en kansen om te groeien”, vertelt Jan. “In 1984 heb ik een open sollicitatie gedaan bij Philips. Ik had toen mijn studie Meet-en regeltechniek aan de Technische Universiteit in Eindhoven afgerond en kon kiezen waar ik wilde werken. Philips deed echt moeite om mij te werk te stellen. Zo ging dat in die tijd. Ik startte in Eindhoven bij Science & Industry als groepsleider op de afdeling Lithografie.Machines om met een elektronenbron op halfgeleiders te schrijven maakten wij ‘klantgereed’. Dat ging om ongeveer tien machines per jaar en de meeste klanten zaten in Amerika. Was zo’n machine klaar, dan vertrokken wij voor drie maanden naar Amerika om deze op locatie te installeren. De machines werden gebruikt voor snelle communicatie die bijvoorbeeld nodig is in de ruimtetechnologie”. Puntgave productbrochures van tientallen jaren geleden en printplaten vol elektronische componenten komen op tafel om Jan’s verhaal te illustreren. “Ik ben oprecht trots dat Philips deze machines kon maken. Onze afdeling was ook een kleine, hechte groep met inspirerende managers. Elke tien jaar zien we elkaar weer tijdens een reünie. Achter de stuurknuppel
Begin jaren negentig startte Jan als Product Marketing Manager bij de business unit Assembléon. Gustav was daar Chief Financial Officer. Assembléon maakte machines die razendsnel chips plaatsen op printplaten. Om de Aziatische markt beter te kunnen bedienen, vertrok Jan naar Singapore. Een stap die zijn leven zou veranderen, want daar ontmoette hij zijn vrouw Siti. Zij ontwierp de beursstand voor de Globaltronics-beurs waar Jan namens Assembléon aanwezig was. In de jaren die volgden hield Jan zich steeds minder bezig met techniek en steeds meer met business development. Zijn Aziatische activiteiten voerden hem naar China, Hongkong en Taiwan, waarna hij in 2002 weer neerstreek in Nederland. Mét een gezin! Toen Assembléon twee jaar later aan Jan vroeg om een vestiging in China op te bouwen, koos hij er daarom voor om op dit op reisbasis uit te voeren.

“Ik had net een huis gebouwd in Veldhoven en mijn gezin wilde zich graag ‘settelen’. Dat ik alleen elke paar weken een trip naar China maakte, bracht ons gezin de nodige rust. En ook mijn vlieghobby kon ik zo onderhouden. Eén dag voor ik de eerste keer naar Azië vertrok, had ik mijn vliegbrevet gehaald. Ik vind het nog steeds heerlijk om zo nu en dan achter de stuurknuppel te kruipen en met mijn vrouw zomaar ergens heen te vliegen”. De bestuurdersstoel van Jan’s sportauto daarentegen is al lange tijd ongebruikt. “Tja, mijn Corvette staat al enige tijd in de garage voor onderhoud”, zegt Jan enigszins beschaamd. “Binnenkort moet ik echt aan de slag, want dan studeert mijn zoon af. Hij wil in de Corvette naar zijn eerste ‘prom’. “

Chinese kwaliteit
In 2009 stopte Jan bij Philips. “Ik voelde me te jong om te stoppen met werken”, zo vertelt hij. “En ik wilde graag de binding met Azië behouden. Daarom ben ik Chinese meubels en handwerk gaan importeren en via internet gaan verkopen. Op dit moment houd ik me bezig met het laten vervaardigen en importeren van lampen uit China. Deze verkoop ik via agenten aan winkels. Mijn Philips-ervaring komt daarbij goed van pas. Toezicht op de kwaliteitseisen en de handhaving daarvan blijkt eigenlijk alleen ter plaatse in China mogelijk, dat is nog steeds niet veranderd”, zegt Jan met een glimlach. “Ik doe dit omdat ik van China houd, niet om groot geld mee te verdienen.”

Voor jezelf zorgen
“Ik heb eigenlijk altijd goed voor mezelf gezorgd”, antwoordt Jan, wanneer Gustav naar zijn pensioen vraagt. “Ik beleg al zelf vanaf mijn studententijd. Ik ben dan ook niet volledig afhankelijk van Philips Pensioenfonds. Ik volg het Fonds wel en weet ongeveer de hoogte van de dekkingsgraad. De pensioenoverzichten die ik altijd heb gekregen klopten exact, dus aan dat verwachtingspatroon is door Philips Pensioenfonds voldaan. Ik verwachtte mijn pensioen echter pas vanaf 65 jaar en ik ontvang het nu sinds mijn 62,5-ste vorige maand. Dat was een meevaller!” Op Gustavs vraag wat Jan aan zijn kinderen zou adviseren, antwoordt Jan: “Ik adviseer mijn kinderen ook om voor zichzelf te zorgen en niet afhankelijk te zijn van een pensioenfonds. Ga zelf sparen of beleggen als je die mogelijkheid hebt. Misschien niet direct voor je pensioen, maar voor een potje voor later. De financiële situatie van een pensioenfonds kun je in feite alleen voor kennisgeving aannemen. Philips Pensioenfonds indexeert dit jaar niet, het pensioenfonds van mijn broer, die longarts is, indexeert zelfs extra. Daar heb je zelf weinig tot geen invloed op. Ik zou het fijn vinden als een pensioenfonds de deelnemers individueel de mogelijkheid biedt om risico te nemen. Iemand kan dan vroeg in zijn carrière offensief te werk gaan. Ik heb het zelf ook gedaan en daar draait het naar mijn mening om: je moet jong beginnen!”
Van Geloven en Troost Gustav van Geloven (rechts) is sinds oktober 2005 lid van het Algemeen Bestuur van Philips Pensioenfonds namens de gepensioneerden. Binnen Philips was Gustav van Geloven Chief Financial Officer van de business unit Assembléon, voorheen EMT.
Sluit uitklap

Philips medewerkers over hun pensioen

Monique van der Wouden, 27 jaar
Credit Controller/Project Manager, Philips Finance & Operations Department

Monique vd Wouden   “Ik ben het hier helemaal mee eens. Zeker nu ik net een huis heb gekocht, merk ik er de voordelen van. Ik heb mijn rente direct voor dertig jaar vastgezet. Die lage hypotheek zorgt ervoor dat ik meer geld overhoud voor leuke dingen, zoals op vakantie gaan. Op de lange termijn is de lage rentestand nadeliger. De pensioenopbouw is ongunstiger en ook voor je spaargeld doet het niet veel. Al is de rente op spaarrekeningen nooit hoog genoeg geweest om echt iets van je geld te maken. Daarvoor moet je iets ‘spannends’ gaan doen, zoals beleggen. Iets wat niet veel mensen aandurven. Tegen de tijd dat ik met pensioen ga – wat waarschijnlijk rond mijn tachtigste is – hoop ik mijn huisje op te kunnen snoepen. Dat is een langetermijninvestering die me gerust stelt. Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers: AOW van de overheid, pensioen via de werkgever en eigen inkomensvoorzieningen. Deze laatste pijler wordt steeds belangrijker, dat moeten we niet vergeten.”
Sluit uitklap