Nieuws

Personalia

31 mei 2024

Op 1 september 2025 zal Jasper Kemme (61), Algemeen Directeur en voorzitter van het Uitvoerend Bestuur van Philips Pensioenfonds, zijn werkzaamheden beëindigen. Op die datum is het precies 30 jaar geleden dat Jasper in dienst trad bij het Fonds. En zullen de belangrijkste besluiten over de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel (in 2026) zijn genomen.

Jasper zal (ervan uitgaande dat De Nederlandsche Bank instemt met haar benoeming) worden opgevolgd door Anita Joosten (49), de huidige Directeur Beleggingen. Zij startte haar carrière bij Philips Pensioenfonds in 2001, werkte daarna een aantal jaren voor de onderneming Philips om in 2009 weer bij het Fonds terug te keren en is sinds 2015 lid van het Bestuur. 

Op deze manier kan Philips Pensioenfonds blijven beschikken over de gewaardeerde kennis en ervaring van Jasper bij de vormgeving van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarnaast wilden wij in het belang van de continuïteit van Philips Pensioenfonds tijdig voorzien in zijn opvolging. We zijn dan ook zeer verheugd dat we in Anita Joosten een zeer gekwalificeerde interne opvolger hebben gevonden. 

Roel Wijmenga
Voorzitter Algemeen Bestuur

Jasper Kemme
Anita Joosten