Nieuws

Gedeeltelijke indexatie pensioenen 2019

25 maart 2019

Philips Pensioenfonds heeft besloten uw pensioen te verhogen op 1 april 2019. In 2018 steeg de beleidsdekkingsgraad van Philips Pensioenfonds namelijk naar 119,8%. Met deze dekkingsgraad kunnen wij 75% van onze indexatie-ambitie waarmaken.

Pensioenontvangers en premievrije polishouders

Voor pensioenontvangers en premievrije polishouders is onze indexatie-ambitie gelijk aan de prijsinflatie volgens de afgeleide consumentenprijsindex. Het afgelopen jaar steeg deze index met 1%. Uw pensioen wordt daarom per 1 april 2019 verhoogd met 0,75%.

Huidige pensioenopbouwers

Voor de huidige medewerkers die pensioen opbouwen in het flex pensioen is het onze indexatie-ambitie om het opgebouwde pensioen te verhogen met de looninflatie, die het afgelopen jaar 3% bedroeg. De opgebouwde pensioenen worden daarom per 1 april 2019 verhoogd met 2,25%.

Informatie over de pensioenverhoging

Iedereen die pensioen heeft bij Philips Pensioenfonds is per brief geïnformeerd over het indexatiebesluit. Heeft u pensioen bij het Fonds en wilt u meer weten over de ontwikkelingen bij Philips Pensioenfonds? Of wilt u vragen stellen aan het Bestuur? Meld u dan aan voor de interactieve dialoogsessie op 12 juni. Wilt u meer lezen over de indexatie van de pensioenen, gaat u dan naar het informatieplein ‘Indexatiebeleid’.