Veranderingen

Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie  

Er kan natuurlijk het een en ander veranderen in uw persoonlijke situatie. U gaat bijvoorbeeld verhuizen. Of u krijgt een ander rekeningnummer. Op dit informatieplein leest u wat u in zo’n geval moet weten en wat u kunt of moet doen.

U gaat verhuizen

Als u binnen Nederland verhuist, hoeft u niets te doen. Uw nieuwe adres krijgen wij automatisch van de gemeente. Als u naar het buitenland verhuist, gelden andere regels Lees meer

Geef als u naar het buitenland verhuist uw adreswijziging zelf door via uw profielpagina op MijnPPF. Uw gegevens zijn dan direct aangepast. 

Een verhuizing naar het buitenland kan invloed hebben op de hoogte van uw pensioeninkomen. U kunt dan namelijk in aanmerking komen voor de ‘Vrijstelling inhouding loonbelasting/premie volksverzekeringen’. U voorkomt hiermee dat u dubbel belasting betaalt: één keer in Nederland en één keer in het land waar u gaat wonen. Wilt u meer weten over deze vrijstelling? Als u naar het buitenland verhuist ontvangt u deze informatie automatisch. Philips Pensioenfonds blijft uw pensioen in euro’s uitkeren. Daarvoor is het belangrijk dat u een zogenoemde ‘eurorekening’ heeft, anders kunt u met extra kosten te maken krijgen van uw bank.

Sluit uitklap

U woont in het buitenland

Woont u in het buitenland? Dan sturen wij u ieder jaar het formulier ‘Bewijs van in leven zijn’. Met dit formulier laat u ons weten dat u nog leeft Lees meer

Laat het formulier invullen door één van deze instanties:

  • de burgemeester van uw gemeente;
  • een ambtenaar van uw gemeente (Bevolking of Burgerlijke Stand);
  • de politie;
  • een notaris.

Let op!
Het is belangrijk dat u zorgt voor een officiële stempel of verklaring van echtheid. Ontvangen wij het formulier niet op tijd terug? Dan mogen wij uw nabestaandenpensioen niet (meer) uitbetalen.

Sluit uitklap

Uw bankgegevens veranderen

Veranderen uw bankgegevens? Of wilt u uw pensioeninkomen op meerdere rekeningen ontvangen? Vul dan het formulier ‘Bankrekeningnummer’ in. 

Einde studie van kinderen

In sommige gevallen komen studerende kinderen tot 27 jaar in aanmerking voor het wezenpensioen (lees hier meer over onder Pensioeninkomen voor de kinderen). Wij vragen u om aan ons door te geven als de studie van uw kind is gestopt. Dan stopt namelijk ook het wezenpensioen.

U gaat samenwonen, trouwen of u gaat een geregistreerd partnerschap aan

Als u gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft dat geen gevolgen voor uw nabestaandenpensioen.

U overlijdt

Na uw overlijden is er geen recht meer op nabestaandenpensioen. Bij kinderen die een wezenpensioen ontvangen, wordt dit bedrag verdubbeld wanneer beide ouders zijn overleden Lees meer

Woont u in Nederland?
Dan laat de gemeente ons weten dat u bent overleden. Dit duurt enkele werkdagen. Uw nabestaanden kunnen ook zelf telefonisch contact opnemen met Philips Pensioenfonds.

Woont u in het buitenland?
Dan moeten uw nabestaanden Philips Pensioenfonds schriftelijk laten weten dat u bent overleden. Bijvoorbeeld met een kopie van de overlijdensakte of een rouwkaart.

Sluit uitklap

Gecontroleerd op: 13-12-2018

Checklist

Pensioen voor partner en kinderen: lees hier wat u precies moet doen.

Naar de checklist

Betaaldata

Kijk hier wanneer uw pensioen wordt betaald.

Naar de betaaldata

Digitale nieuwsbrief

Onze 25-ste digitale nieuwsbrief Gener@ties is verschenen.

Naar Gener@ties